Pasca cu brinza de vaci

Share Button

Ingrediente:

750 gr. brinza de vaci proaspata, 100 gr. unt, 200 ml smintina, 50 gr. gris, 50 gr. faina, 200 gr. zahar, 5 oua, 1/2 lingurita de sare, 100 gr. stafide, 30 ml de rom, coaja rasa de lamiie

Preparare:

Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina se pune o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o cununa din suvite de aluat impletit. Se fac 4 suvite de grosimea unui creion, care se prind la un capat si se impletesc, incrucisandu-se alternativ doua cate doua. In spatiul din mijloc se pune umplutura. Se freaca branza intr-un castron pana ce se omogenizeaza ca o crema, se adauga galbenusurile, untul topit (dar rece), smantana, sarea, grisul, faina, coaja de lamaie rasa si stafidele, care s-au tinut o ora in rom. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul, o lingura de rom si cand compozitia s-a intarit se pune peste branza, amestecand usor cu telul sau prin rasturnare. Se preseaza cu mana lateral, inalt, iar la mijloc se pune crema, care se niveleaza. Se asaza deasupra un gratar din aluat, se unge cu ou sau numai cu albus si se da pasca la copt in cuptorul incalzit.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.