Paine de Paste

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

700 g de faina, 1/2 unt topit, 4 linguri de zahar, 1/2 lingura de ulei, 2 linguri sare, 250 ml lapte cald, 4 pachetele de drojdie, 2 oua batute pentru glazura, 12 oua batute, susan.

Se pregateste tava pentru copt si se unge cu unt. Ea poate fi patrata sau rotunda dar neaparat adanca deoarece aluatul va creste. Se pregateste drojdia conform instructiunilor de pe ambalaj. Se pune faina pe planseta si se face o gaura la mijloc in care se adauga sarea, zaharul, o parte din laptele deja incalzit si se framanta cu mana. Se adauga untul, uleiul si continuam sa framantam presarand cu faina. Adaugam drojdia si cele 12 oua batute si continuam sa framantam adaugand si restul de lapte si faina. Aluatul trebuie sa fie ceva mai moale. Se mai framanta aluatul inca 15 minute fara a mai adauga faina. Pe planseta se poate pune ulei in cazul in care se lipeste aluatul. Aluatul se pune intr-un vas deja uns cu unt, se acopera si se lasa sa stea la cald 3 ore. Se mai framanta o data si se mai lasa 1 ora la cald dupa se mai pune odata pe planseta. Se imparte dupa necesitate. Se fac impletituri, flori sau rondele care la randul lor se orneaza cu oua de pasti vopsite. Se mai lasa 30 de minute la dospit, se glazureaza cu cele doua oua batute. Inainte de a o pune la copt se presara cu susan dupa dorinta si se pune la cuptor. Se coace la 300 de grade Celsius circa 1 ora pana cand se rumeneste. Daca se rumeneste prea mult se va acoperi tava cu folie de aluminiu in ultimele 15 minute pentru a nu se arde.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.