Ochiuri romanesti in cuib de parizer

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente:

  • 4 felii de parizer de 4-5 mm grosime,
  • 30 g unt sau untdelemn,
  • 4 oua.
  • Pentru piure:
  • 1/2 kg cartofi,
  • 30 g unt,
  • 2 linguri de lapte,
  • 50 g cascaval sau brinza telemea.

Mod de preparare:

Feliile de parizer se prajesc in unt sau in untdelemn numai pe o parte, fara sa li se indeparteze membrana; la caldura, aceasta se micsoreaza si feliile se vor stringe, ca niste cuiburi. in fiecare cuib, se pune cite un ochi. Se pot servi ca atare sau asezate pe un soclu din piure de cartofi. Piureul se pune intr-un vas rezistent la foc uns puĆ¾in cu grasime si tapetat cu faina sau pesmet, in care sa incapa cuiburile de parizer, unele linga altele. Se presara cu cascaval ras. Se dau la cuptor cu 6-7 minute inainte de servire.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.