Mamaliga de cartofi – reteta bucovineana

Share Button

Ingrediente:

  • 2 kilograme de cartofi,
  • o cupa de faina de porumb (malai).

Mod de preparare:

Se fierb cartofii ca pentru piure. Cand sunt bine fierte se varsa ¾ din apa. Se toarna faina peste cartofi si se piseaza si amesteca continuu pana fierbe si faina. Sugestii pentru utilizare:
– se poate manca cu orice care se potriveste cu mamaliga clasica.
– se ia o lingurita de unt si se topeste, se prajeste in ea cozi de hagime de munte (chives), dupa care se topeste in amestec un pumn de branza de oi; se poate adauga carne de porc afumata si pastrata in untura pentru cel putin 3 luni; se serveste cu cate o gura de lapte acru (iaurt).
– se poate tine mamaliga la rece si a doua zi se scoate si se taie felii (2 cm latime). Se coc feliile pe plita, intai pe o parte, si apoi pe alta. Cand mamaliga capata o coaja caramizie-aurie, se ia si se pune pe o farfurie pe fundul careia s-a asezat cateva felii de unt si cateva felii de cas de burduf.

kurtmann.ro
consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.