Madeleine

kurtmann.ro
Share Button

2 oua, 150g zahar (de preferat pudra), 115 g ulei, 3 linguri lapte (poate fi si lichior), 250 g faina, 1/2 pachet praf copt, 1 virf de lingurita bicarbonat, 100g ciocolata razuita pe razatoarea cu gauri mari, 36 buc. cirese/visine din compot/congelate/proaspete, 1 lingura fulgi de cocos sau faina, 1 lamaie – coaja, 1 pachet zahar vanilat.

Cuptorul de incinge la 180°C. Ciresele/visinele se scurg si se pun pe un servet de bucatarie la zvintat. Ouale, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si laptele se mixeaza bine, pina compozitia devine spumoasa si culoarea se albeste. Se toarna precum la maioneza uleiul, mixand bine in continuare. Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul, se adauga la compozitia de oua si nu se mai mixeaza ci se amesteca cu o lingura putin in asa fel incat ingredientele doar sa se umezeasca putin. Se adauga bucatile de ciocolata si la fel se amesteca tot cu o lingura sau o platea in asa fel incat aluatul sa ramine putin aerat. Visinele se amesteca cu lingura de fulgi de cocos sau faina, in asa fel incat sa le cuprinda pe toate partile. Jumatate din aluat se pune in formele de muffins, se pun cate 3 bucati de fructe in fiecare forma si peste se adauga restul de aluat.

Se coc ca 25-30 min pana ce deasupra primesc culoarea dorita. Dupa ce se scot din cuptor se lasa ca 10 minute in tava, dupa care se scot pe gratarul de bucatarie. Se decoreaza cu zahar pudra sau cu ciocolata.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.