Lichior de oua

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente:

  • 5 galbenusuri,
  • 500 ml lapte,
  • 250 ml alcool,
  • 350 g zahar,
  • 250 ml rom,
  • vanilie.

Mod de preparare:

Galbenusurile se freaca bine, 2-3 minute, cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se dilueaza cu laptele clocotit, adaugat cite putin – o lingurita la inceput, pina se subtiaza si apoi, in suvoi continuu, amestecind mereu cu lingura. Dupa ce s-a topit tot zaharul, se adauga alcoolul si romul in suvoi subtire si continuu, amestecind tot timpul, ca sa nu se formeze cheaguri. Se toarna in sticle care se vor astupa bine. Dupa 10 zile, lichiorul se poate consuma. Pe parcurs se va ingrosa. In acest lichior se pot adauga, de asemenea, cacao, ciocolata sau Nescafe care se freaca cu galbenusurile si zaharul, se dilueaza cu laptele clocotit, si, apoi, cu spirtul si romul.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.