Jumatati de cartofi domnesti

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente:

1 kg cartofi, 100 gr unt, 4 – 5 oua, 2 linguri pasta de tomate, sare.

Cartofii se curata, se spala, se taie bucati mai mari si se pun la fiert in apa rece. Cand apa s-a incalzit adaugati sarea si lasati-i sa fiarba 20 de minute. Scoteti-i din oala si puneti-i pe o tava in cuptor pentru cateva minute pana capata o culoare aurie. Pasati cartofii astfel pregatiti si adaugati untul si cele patru galbenuse batute. Impartiti piureul in doua jumatati egale. Intr-o jumatate adaugati cu grija pasta de tomate. Pe o tava unsa cu unt formati cu spritul din piureul de cartofi mici gramajoare de marimea unei nuci mai mari. Bagati tava la cuptorul incins la 170-180 grade si tineti-o 10-15 minute. Se servesc calzi cartofii astfel pregatiti.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.