Jumari cu slanina afumata

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • 3-4 oua,
  • 40 g unt sau untdelemn,
  • sare,
  • piper,
  • o lingura lapte sau smintina,
  • 30-50 g slanina afumata.

Mod de preparare:

Jumarile simple se prepara prin spargerea oualor proaspete intr-o farfurie adinca, se bat cu o furculita, adaugind un virf de cutit de sare si unul de piper. Tigaia se infierbinta inainte 3-4 minute. Se pun ouale in tigaie, se lasa sa se inchege bine la baza si sa se rumeneasca putin si, dupa aceea, se amesteca cu furculita, pina se coaguleaza dupa gust. In cazul retetei cu slanina afumata, aceasta se taie in felioare foarte subtiri care se vor praji in tigaie, la foc mic, pina cind vor capata culoarea auriu-deschis. Intre timp, se bat ouale cu sau fara smintina, se toarna imediat peste slanina si se amesteca. Sare nu mai trebuie, slanina fiind sarata.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.