Ingrediente (pentru 4 persoane):
- 1kg muschi de porc,
- 1 ardei gras,
- 4 gogosari rosii,
- ½ radacina telina,
- 1 ceapa,
- 1 capatana de usturoi,
- ½ borcan de mustar,
- 1 lingura de faina,
- boia iute,
- ulei,
- sare,
- piper,
- rozmarin,
- cimbru,
- dafin.
Mod de preparare:
Intr-un castronel se pregateste o pasta din mustar, usturoiul curatat si pisat marunt, ierburile taiate marunt (rozmarin, dafin, cimbru), o lingurita de boia, sare, piper. Se amesteca foarte bine ca la maioneza fara a adauga ulei. Muschiul de porc se leaga cu o sforicica si se pune pe un platou. Cu pasta condimentata se tapeteaza muschiul de porc si se lasa la rece circa o ora. Se coc ardeii, se curata de piele, se indeparteaza cotoarele si semintele si se taie fasii. telina se spala se curata de coaja si se taie in forma de bastonase subtiri. Un vas de Jena se tapeteaza cu ulei, ardei si telina, se adauga o ceapa taiata solzi, sare si piper. Se pune deasupra muschiul de porc tapetat, se adauga jumatate din cantitatea de legume si o jumatate de cana de apa. Acoperiti vasul si bagati-l i cuptorul neincalzit, la foc mic. Lasati-l 2 ore. La terminarea coacerii, puneti muschiul si legumele pe un platou, pastrandu-l la cald. Strecurati sucul si amestecati-l cu o lingura de faina si o lingura de apa. Fierbeti circa 2 minute, la foc mic amestecand continuu. Pastrati sosul fierbinte. Ardeii ramasi transformatii intr-o pasta, cu ajutorul mixerului. Serviti muschiul acompaniat de legume, pasta de ardei si sosul fierbinte.
Sfatul bucatarului: daca vi se pare ca legumele lasa prea multa apa, scoateti capacul spre sfarsitul coacerii; sosul va scadea, iar carnea se va rumeni frumos. Un pahar de vin rosu, la temperatura camerei, se va potrivi foarte bine cu aceasta gustoasa friptura.