Friptura de peste

Share Button

Ingrediente:

  • 1kg peste proaspat (crap, salau, somon, calcan),
  • 100ml untdelemn,
  • 1 morcov,
  • 1 radacina patrunjel,
  • 1 telina mica,
  • 2 cepe potrivite,
  • piper macinat si sare (dupa gust),
  • 3 linguri apa.

Mod de preparare:

Pestele se curata de solzi, i se scot intestinele, se spala in mai multe ape, se taie capetele si cozile, si bucatile ramase se zvanta intr-o bucata de panza curata. Zarzavatul se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Intr-o tava se pun putin untdelemn, deliile de zarzavat, apoi bucatile de peste. Se presara piper macinat si se toarna restul de untdelemn. Se pun 3 linguri de apa si apoi tava se baga la cuptor pentru 40-45 de minute. Cand pestele s-a rumenit se stropeste cu sosul adunat in tava si se intoarce pe cealalta parte. Se serveste cald, cu cartofi natur sau salata cu ceapa.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.