Foita I (foetaj macedonean nedospit)

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente:

300 g faina pentru coca, 100 g faina pentru tapetat foile, 150 g untura, 1 ou, 200 g zahar tos, zahar vanilat, un praf de sare, apa cat cuprinde.

Se framanta faina cu oul, sarea si apa pana se obtine un aluat consistent. Se intinde pe planseta o foaie potrivit de subtire. Se freaca separat 150 g untura cu 150 g faina pana se obtine o compozitie ca o pasta. Se intinde peste foaia de aluat. Se impatureste, se intinde imediat o foaie rotunda, cat o paine, se presara deasupra zahar tos din abundenta si zahar vanilat. Se da la cuptorul incins si se tine pana placinta capata o culoare cafenie si devine crocanta. Se rupe fierbinte.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.