Foietaj cu umplutura de pepene

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 1 rulou de aluat de foietaj,
  • 1 pepene galben,
  • 50 g unt,
  • 250 g frisca batuta.

Pentru ornat:

  • 6 fire de menta proaspata,
  • cateva fructe de padure.

Mod de preparare:

kurtmann.ro

Se-ncinge cuptorul la 180ºC. Se curata pepenele de coaja, se taie in doua, se indeparteaza semintele, dupa care se taie miezul fasii. Se topeste untul intr-o tigaie mai mare, se presara feliile de pepene cu zahar pudra si se pun in unt sa se caramelizeze, stropindu-le, din cand in cand, cu zeama pe care-o lasa. Se scot din tigaie si se lasa sa se scurga si sa se raceasca. Se-ntinde aluatul in tava de la aragaz (tapetata cu hartie de pergament), se-nteapa din loc in loc cu furculita, se presara cu jumatate din zaharul tos si se baga la cuptor circa 20 de minute, avand grija sa nu se caramelizeze prea tare. Se lasa sa se raceasca, dupa care se decupeaza – cu un cutit cu lama dintata – cate 3 dreptunghiuri egale. Se “monteaza” prajitura, asezand un strat de aluat uns cu frisca, peste care se pune un aluat cu pepene caramelizat. Se incheie cu un strat de foitaj si se decoreaza cu zahar tos, frunzulite de menta si fructe de padure.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.