Focaccia cu rosii

Share Button

Ingrediente (pentru 4 persoane): 

Aluat: 

500 g faina alba

consultanta Dan Bradu

25 g drojdie umeda sau 3 plicuri drojdie uscata

3 linguri ulei de masline:

un praf de sare

Topping:

2 rosii

3 linguri ulei de masline

1 lingurita oregano uscat

sare si piper

Pentru a prepara aluatul se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga imediat peste celalalte ingrediente si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se pune intr-un vas, se unge cu ulei pe toata suprafata si se lasa acoperit cu un prosop timp de 15 minute.

Se portioneaza, se intinde fiecare bucata de grosimea dorita in tavi rotunde sau de forma dorita tapetate cu hartie de copt sau unse cu ulei de masline, se presara sare si piper. Peste aluat se aseaza rosiile taiate rondele sau felii subtiri, se presara deasupra oregano, sare si piper, se stropeste cu ulei de masline si se coace in cuptor timp de 20 minute la 230-250 grade. Se scoate, se lasa la racit si se serveste dupa preferinte.

Pofta buna!

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

1 Comment

  1. Laura

    Recomand si folosirea unui sos ceva mai picant..ii da un gust foarte fain!

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.