Featured

  • Mini quiches
    2:23 PM

    Ingrediente (pentru 5 portii – 20 quiches): Aluatul sfaramicios: 200 g faina alba 100 g unt 1 ou 1 lingura apa calduta sare Umplutura: 250 ml smantana lichida pentru gatit 4 oua 150 g kaiser sau bacon 150 g ciuperci champignon 2-3 fire ceapa verde 150 g Emmentaler sau cascaval afumat 1 legatura marar 1

  • Spaghetti cu somon
    2:36 PM

    Ingrediente (pentru 4 portii): 300 g de paste spaghetti 200 ml de smantana dulce 200 g de somon afumat 30 g de unt 1 legatura de patrunjel 1 pahar de vin alb 1/2 lingurita de zahar sare si piper Pastele se fierb al dente maxim 10 minute in apa cu sare. Somonul se taie fasii

  • Salata aperitiv de Craciun
    12:34 PM

    Ingrediente (pentru 4 portii): 1 salata verde 4 mere 1 lamaie 150 g stafide brune 100 g nuci 100 g migdale 100 g fistic decojit Salata se spala si se usuca in servetele de hartie absorbanta, dupa care se rupe fasii de marinea dorita intr-un bol. Toate nucile se pun intr-un prosop de bucatarie si

  • Frigarui cu smochine si mozzarella pentru Craciun
    2:08 PM

    Ingrediente (pentru 4 portii- 12 frigarui): 12 bete pentru frigarui 36 bilute de mozzarella sau 300 g de mozzarella 6 smochine mari sau 12 mici 5 linguri ulei de masline cateva frunze de busuioc proaspat sare si piper Smochinele se spala si se taie in sferturi. Daca ati ales sa folositi mozzarella baton, taiati din

  • Dorada la cuptor cu piure de morcovi
    1:43 PM

    Ingrediente (pentru 4 portii): 1 dorada mare sau 2 mai mici 4 linguri ulei de masline 4 morcovi 1 cartof mare 1  ceapa 200 ml supa concentrata de lamaie 2 lingurite de cimbru sare si piper Psetele se curata de solzi si se taie fileuri si se asezoneaza cu sare si piper. Se stropeste cu

  • Black Friday 2012
    7:21 PM

    Black Friday (Vinerea Neagră) este pentru americani prima zi de vineri după Ziua Recunoştinţei şi marchează debutul cumpărăturilor de Crăciun. Acest concept a fost preluat si de tarile europene printre care si Romania. În 2012, Black Friday este vineri, 23 noiembrie. Ofertele promotionale ale magazinelor participante in Vinerea Neagra sau Black Friday in 23 Noiembrie

  • Halloween
    1:26 PM

    Anul acesta, 2010, sarbatoarea de Halloween cade Duminica, 31 Octombrie. Halloween este o sarbatoare de origine celtica, preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala, ea raspandindu-se in secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sarbatorita in noaptea de 31 octombrie, desi in unele tari data sarbatorii variază

  • 1:37 AM

    Ingrediente: 1/2 ciolan sau carne afumata (cu mai mult os), 1/2 kg fasole verde, 1/2 kg rosii, o ceapa mijlocie, o lingurita cu varf de faina, 100 ml smantana, patrunjel, telina si o mica ramura de cimbru, sare. Mod de preparare: Carnea se pune la fiert in 3 l apa rece si, dupa circa o

  • Mic dictionar de bucatarie moderna
    3:38 PM

    Al dente – termen provenind din italiana. Se foloseste pentru pastele fainoase si inseamna ca sunt fierte exact cat sa le sfarmi cu dintii (adica nici prea moi, nici prea tari). American Food – inseamna bucatarie americana si intruneste o varietate de ingrediente si obiceiuri apartinand diferitelor culturi ale poporului american. Nelipsite de pe masa

  • 1:22 PM

    Mancarea mea preferata, ciupercile, se pot face la cuptor, zeama din ele facandu-le extrem de gustoase. Puteti cumpara ciuperci mici de la orice aprozar. Ca si sugestie, daca le alegeti singuri/singure, rupeti-le coditele ca sa nu atarne greu la cantar. Preparare ciuperci: Ingrediente: 500 gr. ciuperci, 3 linguri ulei, piper, sare, patrunjel tocat. Mod de

  • 2:33 AM

    Ingrediente: 1 lingura de faina, 1 radacina de morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 1 lingura bulion de rosii, 1 1/2 lingura unt sau untura. Mod de preparare: O lingura de faina se rumeneste cu aceeasi cantitate de unt sau untura pana capata o culoare cafenie. Se amesteca apoi cu bulion de rosii si se subtiaza