"Drob" frantuzesc

Share Button

Ingrediente (pentru 6 persoane):

Aluat:

  • 270 g faina,
  • 190 g unt (din care 10 g pentru uns forma),
  • 2 galbenusuri,
  • sare.

Umplutura:

  • 500 g carne tocata (porc + vita),
  • 100 g piept de porc (tocat),
  • 6 oua,
  • 125 g ciuperci,
  • 50 g unt,
  • 2 linguri coniac,
  • patrunjel,
  • codite de ceapa verde,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare:

Aluatul – Intr-un castron, se amesteca (intre palme) 180 g de unt taiat bucatele cu 250 g de faina si un varf de cutit de sare. Se face o gropita la mijloc si se adauga un galbenus batut si circa 50 ml de apa. Se framanta aluatul si se lasa sa se odihneasca la rece aproximativ o ora. Se incinge cuptorul la 210 grade Celsius. Apoi se prepara umplutura in felul urmator: se fierb ouale circa 12 minute in apa cu sare, dupa care se scot si se lasa sa se raceasca. Ciupercile curatate se taie in patru sau in opt (daca sunt mai mari). Se caleste carnea tocata in unt (circa 5 minute la foc iute), se adauga ciupercile, se mai lasa 5 minute, se sareaza, se pipereaza, se toarna coniacul si se presara verdeturile taiate marunt. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca. Ouale curatate de coaja se taie in doua pe lung. Se imparte aluatul in doua si se intinde prima jumatate pe planseta infainata, formand un cerc cu grosimea de 1/2 cm. Se asaza intr-o forma unsa cu marginile inalte, iar deasupra se intinde carnea tocata si se intercaleaza jumatatile de ou (una cu galbenusul in sus, alta cu galbenusul in jos). Se presara verdeata tocata, se intinde si cealalta jumatate de aluat, se acopera cu ea umplutura, lipind bine marginile udate cu putina apa. Se decoreaza cu fasii de aluat, se unge cu galbenus batut si se baga la cuptor. “Drobul” se coace 40 de minute si se serveste fie cald, fie rece.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.