Drob de miel

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • ficatul, plaminii, splina si rinichii de la un miel de 6-8 kg (gata taiat),
  • 150 g ceapa,
  • 100 g franzela,
  • 50-80 ml untdelemn,
  • 100 ml smantana (se poate si fara ),
  • 3-4 oua,
  • sare,
  • piper,
  • enibahar,
  • marar,
  • patrunjel,
  • tarhon.

Mod de preparare:

Maruntaiele de miel se spala la un jet de apa. Ceapa taiata marunt se caleste un minut, in 5-6 linguri de untdelemn, apoi se adauga plaminii taiati in bucati mici, rinichii taiati in jumatate, pe lungime, apoi crestati in 2-3 locuri si bine spalati, o lingurita cu virf de sare, cite un virf de lingurita din fiecare condiment macinat, lasind sa se prajeasca la foc mic acoperite, pina cind scade apa ce o lasa. Reci, se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud si franzela muiata o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga smintina, ouale intregi, citeva frunze de ceapa verde taiate in felii subtiri, cite o lingurita din verdeata preferata taiata marunt, sau din toate, dupa gust. Se amesteca bine.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.