Cubulete de peste dulci acrisoare

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • 400 gr biban file,
  • sucul de la o jumatate de lamaie,
  • 2 linguri de sos de soia si doua linguri de otet,
  • sare,
  • piper alb macinat,
  • coriandru,
  • chimion macinat,
  • ghimbir pudra (cate un varf de cutit),
  • zahar dupa gust,
  • patru linguri de ulei de arahide pentru prajit,
  • un ou batut,
  • 2 linguri si jumatate de amidon de porumb,
  • 2 morcovi taiati romburi,
  • 50 gr de mazare congelata,
  • o jumatate de ceapa taiata cubulete,
  • 150 gr de rosii pasate.

Mod de preparare:

Pestele file se taie in cubulete, se stropeste cu suc de lamaie, sos de soia si otet, se lasa scurt sa se patrunda, se scoate din marinata, se condimenteaza cu sare, piper, celelalte condimente si zahar, dupa gust. Uleiul se infierbanta intr-un vas Wok, cubuletele de peste se dau prin ou apoi prin amidon, se prajesc in ulei se scot si se pastreaza calde. In uleiul ramas se prajesc legumele, amestecand. Se toarna marinata si tomatele pasate si totul se pune la fiert. Se adauga cubuletele de peste in sos si se mai da un clocot.

Mod de servire:

Se potrivesc cu taitei de orez fierti.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.