Crochete de orez cu zahar

Share Button

Ingrediente (pentru 4 persoane):

  • 100 g orez,
  • 3 galbenusuri,
  • 2 linguri seminte de pin,
  • 20 g unt,
  • ulei pentru prajit.

Pentru fiert:

  • 750 ml lapte,
  • 1 portocala,
  • 60 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 2 linguri zahar tos,
  • 1 varf de cutit sare.

Pentru pane:

kurtmann.ro
  • 2 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 5 linguri pesmet.

Mod de preparare:

Spalati portocala cu apa fierbinte si taiati cu un cutit ascutit o bucata de coaja cat mai lunga. Fierbeti orezul 5 minute intr-o oala cu apa clocotita, scurgeti-l, varsati apa din oala si puneti inapoi orezul impreuna cu coaja de portocala, zaharul tos, zaharul vanilat, laptele si sarea. Puneti-l pe foc si dupa ce da in clocot, lasati-l sa fiarba incet, cu capac, aproximativ 30 de minute. Luati-l de pe foc, incorporati repede untul si galbenusurile si cand s-a racit adaugati si semintele de pin si tineti-l doua ore la frigider. Puneti in trei farfurii adanci: faina, ouale batute cu 2 linguri de apa si pesmetul si incingeti uleiul intr-o tigaie. Formati din orez crochete, dati-le prin faina, ou si pesmet si prajiti-le, pe rand, in uleiul incins. Cand s-au rumenit frumos, scoateti-le din tigaie si lasati-le sa se scurga pe hartie absorbanta. Pudrati-le cu zahar tos si serviti-le imediat.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.