Cozonac "Trandafir" III

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente:

  • faina (500 g),
  • oua (2),
  • unt (50 g + 100 g),
  • zahar (50 g + 100 g),
  • drojdie de bere (30 g),
  • lapte (1 pahar),
  • sare (1 virf de cutit),
  • rom,
  • vanilie,
  • coaja de lamiie.

Mod de preparare:

Se amesteca intr-un vas faina cu drojdia dizolvata in lapte, apoi, treptat, cu celelalte elemente. Se framinta un aluat, care se lasa la crescut 1/2 ora. Se freaca separat 100 g unt cu 100 g zahar pina devine spuma. Pe planseta presarata cu faina, se intinde aluatul, intr-o foaie groasa de 2 cm. Pe deasupra se pune untul frecat cu zaharul, apoi se stringe foaia, formind un rulou, care se taie in 9 bucati. Se procedeaza in continuare ca la cozonacul “Trandafir” I. Cind cozonacul este gata, se toarna deasupra o ceasca de lapte clocotit, indulcit cu 3 linguri de zahar. Se mai tine in cuptor 5-10 minute.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.