Cozonac "Trandafir" II

Share Button

Ingrediente:

  • faina (300 g),
  • galbenusuri (3),
  • zahar (1 lingura + 100 g),
  • untdelemn (1 lingura),
  • drojdie de bere (15 g),
  • sare (un virf de cutit),
  • lapte (1 1/2 pahar),
  • unt (100 g),
  • rom (1 lingura),
  • vanilie,
  • coaja de lamiie.

Mod de preparare:

Se face un aluat, amestecind drojdia cu laptele si zaharul, apoi, treptat, galbenusurile frecate cu sare, faina, untdelemnul, romul, vanilia si coaja de lamiie. Se framinta bine si se lasa la dospit o ora. Se intinde pe planseta o foaie din aluat, se unge pe deasupra cu untul, frecind in prealabil cu zaharul pina devine ca o spuma. Se ruleaza foaia si se taie in 7-8 bucati, care se aseaza in forma dupa indicatiile date la cozonacul “Trandafir” I. Se coace la fel.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.