Cozonac cu mac

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente:

  • 200 g mac,
  • 200 g zahar,
  • 2 linguri pesmet,
  • 100 g unt,
  • 0,750 l lapte,
  • vanilie.

Mod de preparare:

Aluatul pentru cozonac cu mac se pregateste la fel ca si cozonacul cu nuca.

Mod de preparare pentru umplutura:

Macul trebuie spalat foarte bine cu apa rece, apoi se opareste cu apa clocotita, lasindu-l sa stea astfel 3-4 ore. Apoi se scurge de apa si se piseaza foarte bine. Dupa aceea macul pisat se pune la fiert cu lapte, zahar, pesmet si vanilie. Trebuie sa avem grija sa mestecam permanent in cratita cu lapte pina se obtine o crema destul de groasa. Dupa ce o dam dupa foc, adaugam untul si o lasam sa se raceasca. Cu aceasta crema umplem cozonacul si procedam mai departe la fel ca la orice alt cozonac.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.