Covrigei cu nuca

Share Button

Ingrediente:

  • 250 g faina,
  • 150 g unt,
  • 100 g zahar,
  • 3 galbenusuri,
  • un virf de cutit sare fina,
  • coaja de lamiie,
  • 50 g nuci macinate,
  • 20 ml rom.

Mod de preparare:

Se modeleaza suluri de grosimea unei macaroane, care, apoi, se taie in bucati de 5-6 cm. Fiecarei bucati i se unesc capetele, formind covrigei. Deasupra se ung cu pensula muiata in ou, se trec cu partea unsa prin nuca macinata sau tocata si se asaza pe tava (potrivindu-i sa fie rotunzi), cu o distanta de 1 cm intre ei. Se coc la foc mijlociu, 15 minute, ca sa se rumeneasca putin. Se trec prin zahar pudra vanilat.

consultanta Dan Bradu
kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.