Cotlete de porc cu smintina

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente:

  • 4 cotlete de porc taiate de 2-3 cm grosime,
  • 50 g de slanina afumata,
  • o ceapa,
  • 100 ml de vin alb sec,
  • lamiie,
  • sare,
  • 100 ml de smintina.

Mod de preparare:

Taiati slanina in cuburi mici, pe care le caliti la foc iute atit cit sa se auresca putin. Adaugati ceapa data pe razatoare, puneti-o peste slanina 1 minut, adaugati un virf de cutit de boia dulce de ardei, puneti sare si stingeti cu vinul si 3-4 linguri de apa. Lasati sa fiarba incet 5 minute, potriviti de sare, puneti zeama de lamiie, apoi luati vasul de pe foc. Bateti smintina cu o lingura de apa rece, puneti-o in sosul pe care nu-l mai dati la foc, dar il pastrati putin cald. Cotletele nebatute si nesarate, unse cu putin ulei prajiti-le in tigaia de teflon si puneti-le pe platou. Peste acestea turnati sosul, decorati cu patrunjel verde si serviti-le cu garnitura de orez fiert sau cu piureu de cartofi ori sote de legume.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.