Cotlete de miel cu sos de rosii si menta

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente (pentru 6 persoane):

  • 12 cotlete de miel (a circa 75 g),
  • 1-2 linguri ulei de masline.

Sos:

  • 3 rosii mijlocii,
  • 1 lingurita otet de mere,
  • 2 lingurite zahar,
  • 1 ceapa verde tocata,
  • 2 lingurite menta proaspata taiata marunt.

Mod de preparare:

Se curata de grasime si pielita oasele de la cotlete. Se-ncinge uleiul si se prajesc la foc iute circa 2 minute pe fiecare parte (ca sa se-nchida porii) si pe urma inca un minut pe o parte si pe cealalta. Se servesc cu sosul de rosii, care se prepara in felul urmator: se oparesc rosiile, se baga imediat in apa rece, se scot, se curata de pielita si de seminte (prin presare) si apoi se taie marunt. Se pun intr-o cratita impreuna cu otetul de mere, zaharul si ceapa tocata, se dau in clocot, se face focul mai mic si se lasa sa fiarba incet circa 5 minute. Se ia sosul de pe foc, se tine cel putin o ora la temperatura camerei, se incorporeaza menta si se serveste cu cotletele prajite.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.