Cornulete vanilate

Share Button

Ingrediente:

Aluatul:

  • 300 g faina,
  • 200 g unt,
  • 100 g zahar pudra,
  • 2 galbenusuri,
  • un virf de cutit sare.

Pentru pudrat:

consultanta Dan Bradu
  • 100 g zahar pudra,
  • un plic cu zahar vanilat.

Mod de preparare:

Intr-un castron, se freaca untul moale cu zaharul si sarea, se adauga pe rind, galbenusurile, amestecind dupa fiecare, si, la urma, faina. Aluatul se amesteca cu mina, fara sa se framinte, apoi se lasa la rece, 30 minute, ca sa se intareasca grasimea; astfel, nu va fi nevoie de prea multa faina la prelucrare. Se ia din aluat cite o bucata, cam cit un ou, se modeleaza in forma de sul cu diametrul de cca 2 cm care, apoi, se taie bucati de 2 cm. Fiecare bucata se suceste sub palma, pe masa, in asa fel, incit sa aiba capetele mai subtiri si mijlocul mai gros, si se asaza in tava, sub forma de cornulet (putin curbat). Se coc la foc mijlociu, 20 minute (foarte putin rumenite). Reci sau calde, cornuletele se trec bine prin zahar vanilat. Cind sint calde, zaharul adera mai bine.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.