Coltunasi cu branza

kurtmann.ro
Share Button

Ingrediente:

Aluatul:

  • 2 oua mari,
  • 150 g faina,
  • 50 g gris,
  • 30 ml untdelemn.

Umplutura:

consultanta Dan Bradu
  • 1/4 kg brinza telemea,
  • un ou,
  • 50 g unt,
  • 200 ml smintina,
  • 25 g faina,
  • marar.

Mod de preparare:

Se sparg ouale intr-un castron, se amesteca cu untdelemnul, apoi se pun faina si grisul cu care se amesteca si se framinta cu mina indoind mereu aluatul sub podul palmei, circa 5 minute, pina cind nu mai necesita faina.Se asaza aluatul pe masa, sau pe foaia de nailon, presarata cu putina faina. Se lasa sa se odihneasca 10 minute, ca sa devina elastic si sa se intinda mai usor. Se taie foaia in patrate de 5/5 cm. Brinza telemea, desarata 2-3 ore in apa rece si scursa bine, se rade prin razatoare sau se zdrobeste bine cu furculita, apoi se amesteca cu oul, faina, mararul si se imparte pe patrate.De asemenea, se pot amesteca 150 g brinza de vaci cu 50-100 g brinza telemea, la care se adauga oul, faina, mararul verde sau uscat. Patratul se indoaie peste umplutura in forma de triunghi; marginile se preseaza bine, ca sa nu se desfaca la fiert. Se fierb la fel ca si coltunasii cu carne, lasindu-i in apa 15 minute, dupa ce s-a luat cratita de pe foc, ca sa se umfle aluatul; apoi, se strecoara fara sa se limpezeasca. Se asaza intr-un vas termorezistent cu bucatele de unt si cu smintina deasupra.Vasul se introduce in cuptor, cu 10 minute inainte de servire. Coltunasii se servesc ca intrare, in loc de supa sau ciorba.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.