Clatite umplute cu branza de vaci

Share Button

Ingrediente:

  • 1/4 kg brinza de vaci,
  • un ou,
  • o lingura cu virf zahar,
  • coaja de lamiie.

Mod de preparare:

Brinza se marunteste bine cu dosul furculitei si se amesteca bine cu oul intreg, zaharul si coaja de lamiie sau vanilie. Umplutura este suficienta pentru 6-7 clatite. Dupa ce clatita s-a copt pe o parte, se intoarce pe cealalta si, imediat, pe jumatate din ea se pune o lingura cu virf din umplutura care, apoi se intinde cu dosul lingurii sau cu cutitul, uniform si se acopera cu jumatatea ramasa neunsa. Clatita se coace pina cind se rumeneste dedesupt, apoi se intoarce cu cutitul, cu partea de deasupra in jos si se lasa sa se coaca in continuare pe aceasta parte. In felul acesta, se patrunde suficient si umplutura. Se ridica tigaia si se lasa clatita sa alunece intr-o cratita, asezata pe un vas cu apa fierbinte; astfel clatitele se vor mentine calde pina la servire. Se pudreaza cu zahar si vanilie. Clatitele ramase de pe o zi pe alta se pot reincalzi tot pe un vas cu apa fierbinte, cu 20 minute inainte de servire.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.