Ciulama de ciuperci

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • 1kg ciuperci de padure,
  • 3-4 cepe,
  • 2 leg. patrunjel,
  • 150ml ulei,
  • 1l lapte,
  • 3 linguri de faina,
  • ± sare, piper.

Mod de preparare:

Se curata si se spala ciupercile, se toaca marunt si se oparesc in apa cu sare. Intr-un tuci (neaparat) se pune uleiul la incins si se calesc ceapa si patrunjelul tocat marunt.     Se pun ciupercile oparite si se mai prajesc 10-15 minute, amestecand incontinuu, pentru a nu se lipi. Se pune laptele si se lasa sa fiarba la foc mic 30 minute. La sfarsit, se adauga faina desfacuta in putin lapte si se fierbe 5 minute pana se ingroasa ciulamaua. Se potriveste de sare si piper si se mananca cu mamaliga.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.