Ciorba de urzici

consultanta Dan Bradu
Share Button

Ingrediente:

  • 1/2 kg urzici,
  • o ceapa mijlocie,
  • 30 ml untdelemn sau slanina afumata,
  • un galbenus,
  • 100 ml smintina sau 200 ml iaurt,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 1/2 l bors,
  • zeama sau sare de lamiie sau otet,
  • sare,
  • leustean,
  • oase afumate.

Mod de preparare:

Urzicile se spala bine, apoi se iau manunchi si se taie in felii late. Se fierb circa o ora in 1 1/2 l apa clocotita, impreuna cu ceapa taiata marunt. Cind sint bine fierte, se acresc cu bors sau cu alta acreala, dupa gust, adaugind apa, daca ciorba este prea deasa. Cind cantitatea de urzici este mai mica, se poate adauga o lingura cu virf de orez (25 g), cind acestea sint aproape fierte, deoarece orezul fierbe in circa 20 minute. Urzicile cu ceapa se pot fierbe in oala sub presiune in 30 minute. Se poate prepara si cu zarzavat calit.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.