Ingrediente:
Pentru 10 portii:
- 1 kg pui,
- 2,5 I apa,
- 200 g morcovi,
- 200 g albitura,
- 100 g telina,
- 200 g ceapa,
100 g orez, - 250 g smantana,
- 50 g faina,
- 3 oua,
- 100 ml ulei,
- 5 g sare de lamaie, (otet),
- 50 g patrunjel,
- 50 g marar,
- sare.
Mod de preparare:
Zarzavaturile se curata, se spala, se taie cuburi si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Ceapa se
curata, se spala, se taie marunt si se pune la fiert in apa cu sare, se adauga zarzavatul inabusit
si puiul care a fost trecut prin flacara si spalat. In timpul fierberii se spumeaza. Orezul se
curata de corpuri straine, se spala, se scurge si se pune la fiert separat. Dupa ce a fiert, pasarea
se scoate, se dezoseaza si se taie carnea cuburi, timp in care se adauga in supa orezul fiert si
apoi carnea. Se pregateste sosul pentru dres din galbenusurile batute bine, smintina frecata si
faina cu adaos de zeama de la ciorba. Se amesteca bine compozitia si se adauga in vasul cu
ciorba, continuindu-se inca 5 minute fierberea. Se potriveste gustui cu sare si sare de lamiie
dizolvata. Se serveste cu verdeata taiata marunt.