Ciorba de legume

Share Button

Ingrediente:
Pentru 10 portii:

  • 2, 5 I apa,
  • 200 g morcovi,
  • 100 g telina,
  • 50 g patrunjel-pastîrnac,
  • 150 g ceapa,
    500 g cartofi,
  • 150 g ardei gras,
  • 150 g dovlecei,
  • 150 g fasole verde fiarta,
  • 250 g varza alba,
    500 g rosii,
  • 1 leg. verdeata,
  • 200 g smintina,
  • 2 oua,
  • 4—5 g sare de lamîie,
  • 100 ml ulei, sare,dupa gust.

Mod de preparare:
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, legumele se curata, se spala si se taie cuburi,
fasolea verde se scurge din conserva si se trece printr-un jet de apa rece, prin strecuratoare,
rosiile se spala si se taie sferturi, verdeata se curata si se taie marunt. Morcovii, telina,
patrunjelul si pastirnacul se inabusa in ulei cu adaos de apa, timp de cca 15 minute. Dupa
inabusire se completeaza cu apa de fierbere, se adauga apoi ceapa si celelalte legume (fara
rosii si fasolea verde). Se continua fierberea, iar când legumele sint aproape fierte se adauga
rosiile si fasolea verde. Din galbenusuri si smintina se formeaza sosul pentru dres (liezonul),
care se bate bine si se adauga in vasul cu ciorba, spre sfirsit, continuind fierbarea, inca 5-10
minute. Se potriveste gustul de sare, se dizolva sarea de lamîie si se adauga in compozitie, se
amesteca si se retrage de pe foc.

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.