Ciorba de cartofi si sfecla

Share Button

1 sfecla cam de 500 g, 250 g cartofi, 2 l apa, 1 l bors, zarzavat de supa, verdeata, 1 ardei gras, 3 rosii mijlocii, sare.

Se curata sfecla, se taie ca taiteii si se fierbe intr-o oala cu un morcov intreg si o ceapa taiata marunt. Cand sfecla este aproape fiarta, se adauga cartofii curatiti si taiati subtiri, verdeata, sare. Cand zarzavatul incepe sa se moaie, se pune borsul fiert separat si strecurat. Se lasa sa mai dea cateva clocote. Daca vrem sa aiba o culoare frumoasa, rosie, cand ciorba este gata, se da oala la o parte si dupa ce s-a racorit putin, se pune sfecla rasa (cruda) in strecuratoarea de macaroane si se cufunda in oala, astfel incat sfecla din strecuratoare sa fie acoperita cu zeama. Se tine un sfert de ora, pana iese culoarea din sfecla si ciorba se inroseste. Se scoate strecuratoarea cu sfecla cruda si se serveste ciorba dreasa cu ou si smantana.

Sursa: Sanda Marin

consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.