Ingrediente:
- 600 g de cartofi,
- 2 morcovi,
- 2 radacini de patrunjel,
- o ceapa,
- o foaie de dafin,
- cateva boabe de piper,
- un ou,
- sare,
- patrunjel verde tocat,
- smantana.
Mod de preparare:
Zarzavatul se curata, se spala si se taie cubulete. Se pune la fiert cu 2 l de apa si sare, se adauga ceapa tocata marunt, foaia de dafin si boabele de piper. Pana ce clocoteste, curatam si spalam cartofii si-i taiem cuburi. Dupa ce zarzavatul a tras un clocot, adaugam cartofii si lasam sa fiarba 15 minute. Oul il batem intr-o farfurie ca pentru omleta. Dupa ce ciorba a fiert, o lasam cateva minute si apoi luam din zeama si punem peste ou, batand in continuare. Turnam compozitia rezultata in ciorba amestecand. Se serveste cu patrunjel verde tocat si cu smantana.