Ciorba de agrise

Share Button

Ingrediente:

  • 250 g carne sau oase de porc afumate,
  • 1/4 kg agrise verzi (necoapte),
  • o ceapa de marime mijlocie,
  • 40 g orez,
  • un galbenus,
  • 100 ml smantana,
  • patrunjel,
  • sare.

Mod de preparare:

Carnea sau oasele se pun la fiert cu circa 2 l de apa rece si ceapa taiata marunt. Cind carnea este fiarta, se adauga orezul curatat de impuritati, spalat si scurs intr-o sita din sirma si agrisele intregi, curatate de codite si se fierb circa 30 minute. Agrisele vor acri suficient ciorba. Daca este prea acra sau prea deasa, se adauga putina apa si, eventual, o lingurita cu zahar, pentru a-i mai reduce din acreala. Ciorba se mai poate lega putin cu o lingurita de faina frecata cu 1-2 linguri de apa rece, care se amesteca in ciorba, lasind sa fiarba citeva clocote. Se ia de pe foc si, imediat, se drege cu galbenusul si smantana, adaugand pentru aroma frunzele taiate marunt. In loc de orez, In orice ciorba sau supa prea rara, se pot adauga galuste preparate din faina si un ou mai mic sau mai mare (depinde de necesitate), care se fierb direct in ciorba sau supa la urma, cand toate componentele sint fierte. Galustele se fac mici (circa 2-3 cm) si vor fierbe cateva minute. Apoi, oala se ia de pe foc si ciorba se drege. Si la aceasta ciorba, se pot face galuste numai din albusuri. Si ciorba de agrise se poate pregati cu 1-2 morcovi (circa 150 g), facultativ patrunjel si o ceapa mijlocie, toate rase prin razatoarea cu gauri mari, calite in 2 linguri de untdelemn 4-5 minute. Se stinge apoi cu apa fierbinte si se fierbe bine zarzavatul. Agrisele se fierb separat 30 de minute, apoi se strivesc bine cu o furculita si se adauga asa in ciorba, numai dupa ce a fiert zarzavatul. Daca este prea rara, se adauga orez sau galuste, cum s-a aratat mai sus. Cind toate sint fierte, oala se ia de pe foc si ciorba se drege cu galbenusuri, smintina si iaurt, sau numai cu galbenusuri si iaurt, adaugand aceleasi arome si potrivind gustul cu sare si zahar.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.