Chiftele cu lamaie

Share Button

Ingrediente:

  • 2 vinete (circa 200g fiecare),
  • sare,
  • 6 linguri ulei de masline,
  • 2 lamai,
  • 4 fire de menta,
  • 1 ceapa,
  • 500g carne tocata,
  • 2 galbenusuri,
  • 5 linguri pesmet.

Mod de preparare:

Spalati vinetele, decojiti-le si taiati-le in felii subtiri. Presarati sare peste ele, apoi turnati si 3 linguri de ulei. Aranjati-le pe o tava si dati-le la cuptor pe gratarul cel mai de sus 10 minute. Scoateti-le si dati-le prin masina de tocat. Spalati lamaile cu apa calda, stergeti-le cu un prosop si dati-le pe razatoare. Spalati menta, scurgeti-o de apa, rupeti-le frunzulitele si tocati-o marunt. Curatati ceapa si tocati-o. Framantati salata de vinete, verdeata, ceapa, galbenusurile de ou, coaja rasa de lamaie, pesmetul si condimentati-le. Modelati circa 24 de chiftele si prajiti-le in ulei timp de 10minute intorcandu-le din cand in cand cu o lingura de lemn. Taiati o lamaie felii si prajiti-le pe ambele parti in grasimea ramasa de la chiftele, apoi condimentati-le. Folositi feliile ca garnitura pentru bulete si ornati-le cu putina menta pe deasupra.

consultanta Dan Bradu
kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.