Cartofi frantuzesti

Share Button

Ingrediente:

  • 700-800 g cartofi,
  • 4 oua,
  • 200-300 ml smintina,
  • 50 g unt,
  • 30 g pesmet,
  • sare.

Mod de preparare:

Cartofi de marime mijlocie, bine curatati si ne curatati de coaja se fierb acoperit cca 30 min, in apa clocotita cit sa-i cuprinda. In apa se pune o lingurita de sare ca sa nu se sdrobeasca. Dupa ce sau fiert se taie in felii de cca 1/2 cm. Ouale se pun intrun vas si se fierb cu o lingurita de sare cca 5-6 min, apoi se curata de coaja. Intr-un vas de 1-2 l uns bine cu unt se pune jumatatea din cantitatea de cartofi peste cartofi se pun 2 oua taiate felii rotunde presarind cu o jumatate de lingurita de sare fina. Se procedeaza la fel si cu jumatatea de cartofi, oua si sare. Deasupra se distribuie jumatatea din cantitatea de smintina, pesmetul care a fost infierbintat, un minut cu untul. Preparatul se introduce in cuptor sa se infierbinte cu 15 min, inainte de servire. Dupa ce sa scos din cuptor se pune restul de smintina. Preparatul se serveste ca fel intii sau ca felul doi asociat cu salata verde sau cu salate, Se poate servi si ca garnitura la fripturi calde de orice fel.

kurtmann.ro
consultanta Dan Bradu
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.