Budinca de brinza de vaci

Share Button

Ingrediente:

  • 500 g brinza de vaci,
  • 1 ou,
  • 3 linguri smintina,
  • 3 linguri zahar,
  • 2 linguri gris,
  • 100 g stafide,
  • 1/2 praf de vanilie,
  • 1 pahar sirop de fructe,
  • 3 linguri unt.

Mod de preparare:

In brinza de vaci trecuta prin masina de tocat se pun 2 linguri de unt topit, 1 ou batut cu zahar, gris, 1/2 lingurita de sare, praf de vanilie. Toate acestea se freaca bine cu o lingura de lemn si se adauga (daca sint la indemina) stafide curatate si spalate. Se pune apoi compozitia intr-o tava sau intr-o cratita cu marginile joase unsa cu unt si presarata cu pesmet, se niveleaza suprafata, se unge cu smintina, se stropeste cu unt si se coace timp de 25-30 minute.

consultanta Dan Bradu

Servire:

Se serveste fierbinte cu un sirop sau cu smintina.

Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.