Ingrediente:
- 4 buc ou
- 100 g unt
- 250 g miere
- 250 g faina
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Untul se topeste, se separa galbenusurile de albusuri, iar acestea din urma se bat spuma. Peste untul topit se adauga mierea, galbenusurile, esenta de vanilie si se amesteca bine. Se incorporeaza treptat faina proaspat cernuta dupa care se pun si albusurile spuma treptat, incorporandu-le putin cate putin. Formele de prajituri se tapeteaza bine cu unt, se umplu cu compozitie si se lasa la cuptor la foc mic.
Briose
2 cani de faina, 1 cana de zahar, o jumatate de lingurita de sare, 1 pliculet de praf de copt, 1 pliculet de zahar vanilat, 1 cana de lapte sau iaurt, 2 oua mari, ulei pentru tapetat tava, hartie de copt pentru briose.
Bateti albusurile si apoi amestecati restul componentele pana la omogenizare. Ungeti tava cu ulei si tapetati-o. Adaugati hartia de copt in adanciturile tavii si apoi turnati compozitia. Cuptorul trebuie in prealabil incins.Briosele trebuie lasate la copt pentru aproximativ 25 minute (pana se rumenesc). Odata scoase de la cuptor trebuie lasate cateva minute sa se raceasca pana sa incercati sa le scoateti din tava. Puteti presara zahar pudra peste ele, fulgi de ciocolata, sau alte decoratiuni.