Mancare macedoneana

  • 3:28 PM

    Ingrediente: o gusa de curcan, sorici de porc, maruntaie de oaie fara grasime, sunca proaspata de porc, ardei rosu iute, sare, boabe de piper, condimente, 2 capatani de usturoi. Intr-un ceaun se pun la fiert maruntaiele de oaie, sunca de porc, soriciul, boabe de piper, sare, frunzele de afin. Intre timp se curata usturoiul, se

  • 3:28 PM

    Ingrediente: piept de curcan cu grasime cu tot, 2 capatini de usturoi, boia de ardei iute, sare, condimente, boia dulce, mate de curcan, curca. Cu o zi inainte se spala foarte bine matele de curcan, intorcandu-se si pe dos, se freaca bine cu sare si ceapa si se lasa peste noapte la rece acoperite cu

  • 3:27 PM

    Ingrediente: frunze mari si tinere de dragavei sau spanac, ardei rosu iute, sunca impanata cu carne taita felii mai groase, branza veche de oaie, patlagele, 10-12 rosii foarte coapte, foarte multa verdeata, apa, 1 vanata tanara, trei linguri de ulei, boabe de piper. Se spala bine frunzele. Ardeiul rosu iute se curata de seminte, se

  • 3:23 PM

    Ingrediente: un iepure gras, usturoi, varfuri de ardei rosu iute, 500 ml vin rosu, apa, piper, foi de dafin, fasii de grasime si de carne afumata, ulei, 10 cartofi mari, 2 fire de praz, sare, verdeata multa. Fiecare catel de usturoi este introdus intr-o caciulita din ardei foarte iute rosu. Caciulita de ardei nu este

  • 3:20 PM

    Ingrediente: ficat de pasare (porc, oaie, vita), sunca impanata si afumata de porc, 2 bucati de os de porc cu maduva, piper macinat, ardei rosu iute, sare. Indiferent ce tip de ficat vom folosi, la reteta se va pune numai sunca de porc afumata. Se pune la fiert ficatul, slanina, cateva boabe de piper si

  • 3:19 PM

    Ingrediente: 12 bucati de morcovi foarte grosi lungi de 10 cm, 12 carnati de oaie sau de porc, picanti, foarte subtiri mai lungi cu 3 cm decat morcovii, 12 felii de muschi alb de porc cu grosimea de 5 mm, 1 kg legume asortate, sfoara, usturoi, sare, ulei, condimente. Se spala si se curata de

  • 3:19 PM

    Ingrediente: praz, carne afumata, slanina, sunca impanata, ardei gras rosu, 6 morcovi, apa, 12 patlagele parguite, 4 ardei iuti mici, 4 buchetele de cimbru verde. Firul de praz se portioneaza in bucati. Se scot cu atentie din interiorul bucatilor de praz cateva straturi. Carnea afumata si slanina afumata se taie sub forma de betisoare. Sunca

  • 3:17 PM

    Ingrediente: 5-6 catei de usturoi, 1 mana de nuci, ulei, otet, sare. Intr-o piua de lemn se piseaza usturoiul cu sarea. Treptat in piua se adauga si nucile. Dupa aceea se adauga treptat si uleiul astfel incat compozitia sa aiba consistenta unei maioneze. Se adauga otet si sare dupa gust.

  • 3:17 PM

    Ingrediente: 1 kg ardei verzi, 1 kg rosii, 1 vanata, ulei, sare, 3 catei usturoi. Ardeii se spala, se sterg de apa si se pun la copt. Rosiile de asemenea se spala si se pun in cuptor pentru a se coace. Se coace de asemenea si vanata. Ardeii se decojesc si se maruntesc bine pe

  • 3:15 PM

    Ingrediente: 4 vinete, 200 g branza de oaie, 6 catei usturoi, 50 g nuci, 50 g ulei, piper negru. Vinetele se spala si se coc. Dupa ce s-au copt se decojesc si se pun la scurs. Intr-o piua de lemn se piseaza usturoiul cu sarea. Nucile se maruntesc fin de tot. Pe un tocator de

  • 3:13 PM

    Ingrediente: 2 chite de ceapa verde, 4 oua, ulei, otet, sare. Ouale se fierb si se taie solzi. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Intr-un castron de salata se pune ceapa verde, uleiul, otetul si sarea. Se amesteca bine dupa care se adauga si ouale.

  • 3:12 PM

    Ingrediente: 500 g de ardei copti si decojiti, 300 g rosii, 200 g branza de oaie, ulei, sare, piper negru. Se pun ardeii intr-o tava care merge la cuptor. Rosiile se spala, se decojesc, se maruntesc si se pun la prajit intr-o tigaie cu putin ulei. Dupa ce s-a mai evaporat din lichid, adaugati in