Retete de sarbatori

  • 1:22 PM

    Bucatarul site-ului Retete Culinare va ureaza Paste Fericit!

  • 1:21 PM

    De pe masa de Paste nu poate lipsi friptura de porc, taiata felii si ornata cu felii de morcovi taiati in forma de floare si gulii. Salata de sfecla rosie cu hrean – se fierbe sfecla rosie in coaja, se scurge si se curata dupa ce se raceste. Se rade pe razatoarea fina sfecla, apoi

  • 1:23 AM

    Odata cu apropierea Pastelui, v-am pregatit cateva retete traditionale, in diverse variante: Cozonac Cozonac “Trandafir” Cozonac simplu Cozonac simplu cu nuca si cu mac Cozonac-moldovenesc Drob Drob de miel I Drob de miel II Drob de miel III Friptura Pulpa de miel cu morcovi si praz Dulciuri Tort cu miere si nuci Pentru mai multe

  • 5:09 PM

    Sarmale vegetariene Cozonac vegetarian Vin fiert cu scortisoara Mere coapte festive Toba Prajiturele “Financiers” cu ciocolata Prajiturele “Financiers” cu nuca de cocos Prajiturele “Financiers” cu lamaie pentru sarbatori Pulpe de pui cu lamaie, unt si busuioc Briose aperitiv cu piept de pui afumat

  • 5:04 PM

    Ingrediente (pentru 4 portii – 8 mere): 8 mere verzi de dimensiune egala 100 g merisoare confiate 50 g unt 1 lingurita scortisoara 1 lingurita ghimbir macinat 8 lingurite miere Merele se spala, se curata in centru de seminte si cotor si se cresteaza cu un cutit pe verticala, din loc in loc pentru a

  • 5:04 PM

    Ingrediente (pentru 10 portii): 2 verze murate 1 kg ciuperci champignon 150 g orez 4 cepe 2 ardei 100 ml ulei 2 morcovi 1 conserva suc de rosii (~300 g) 1 legatura marar 1 lingura cimbru uscat 2 foi dafin 5-6 boabe piper negru sare si piper Varza se desface frunza cu frunza si se

  • 5:03 PM

    Ingrediente (pentru 1 cozonac): 500 g faina 100 ml ulei 200 ml apa calduta 150 g zahar 1 cub drojdie proaspata coaja rasa de la 1 portocale 100 g nuca macinata 50 g stafide aurii 1 lingura cacao 1 lingurita scortisoara un praf de sare 1 lingurita bicarbonat 1 lingura mac 1 lingura miere Se

  • 3:55 PM

    Ingrediente (pentru 6 portii): 1 kg muschi sau pulpa de vita 4 linguri mustar cu hrean 4 linguri smantana grasa 2 linguri ulei 1 lingurita oregano 2 catei de usturoi sare si piper Muschiul de vita se impaneaza cu bucatele de usturoi ( se fac mici incizii cu varful unui cutit in care se infig

  • 4:04 PM

    Ingrediente (pentru 15 prajiturele): 150g ciocolată neagra 55g zahăr pudră 60g unt 40g făină 40g migdale macinate 1 plic praf de copt 150g smântână pentru gatit  4 albusuri de ou Se topește untul la foc mic si se lasa pana cand a devenit maroniu. Se lasa într-un bol să se răcească și să oprească din

  • 4:03 PM

    Ingrediente (pentru 10 prajiturele): 50 g nucă de cocos rasă 2 albușuri de ou 70 g unt 30 g făină 80 g de zahăr pudră 1 esenta vanilie 1 varf de cutit de praf de copt Incalziti cuptorul la 180 de grade. Într-un castron, se amestecă făina, zahărul pudră, praful de copt si nuca de cocos

  • 4:03 PM

    Ingrediente (pentru 10 prajiturele): 50 g faina 125 g zahar 75 g unt 4 albusuri 1 lingura suc de lamaie 50 g migdale macinate sau faina de migdale Într-un castron, se amestecă pudra de migdale, zahărul și făina. Se topește untul, se adaugă lingura de suc de lămâie și se amestecă în compozitie. Se bat albușurile

  • 11:29 AM

    Ingrediente (pentru 6 portii): 6 pulpe de pui 1 lamaie 10 frunze de busuioc proaspat 100 g unt 3 cepe 1 l supa de legume din 2 cuburi concentrate 1 morcov 1 ardei 2 linguri patrunjel tocat sare si piper Lamaia se tine in apa clocotita timp de 5 minute. Se scoate, se taie in