Salate

  • 1:21 PM

    Ingrediente (pentru 300 g salata verde): un castravete proaspat, 1 ou, 1/2 pahar de sos de smintina cu otet. Mod de preparare: Salata verde se spala si se scurge bine, apoi se taie si se pune intr-un castron. Se fierb ouale tari, se taie in felioare subtiri si se amesteca cu un sos preparat din

  • 1:21 AM

    Ingrediente (pentru 4 persoane): 200 g salata verde (sau chinezeasca), 125 g rosii mici, 2 cepe verzi, 100 g fileuri de ansoa in ulei, 1/2 legatura patrunjel verde, 1/2 legatura coriandru, 2 linguri capere, 1 lingura zahar, sare, piper macinat. Sos: 4 linguri ulei de masline, 2 linguri otet aromat, 1 lingura mustar, 1/2 lingurita

  • 1:21 PM

    Ingrediente: salate (2), smintina (1/2 pahar), otet (1 lingura), sare, zahar pudra (1/2 lingurita), marar tocat (1 lingura), patrunjel tocat (1 lingura). Mod de preparare: Se spala foile de salata, se lasa sa se scurga, se aranjeaza intr-o salatiera. Separat se prepara un sos batand smantana cu zaharul, sarea si otetul. Apoi se toarna peste

  • 1:21 AM

    Ingrediente: 2 salate verzi, 1 lingura untdelemn, zeama de la o jumatate de lamiie sau o lingurita de otet, sare, piper. Mod de preparare: Se curata frunzele vestede. Se tin in apa rece 2-3 minute. Se desfac frunzele intr-un castron, se spala in mai multe ape si se scurg bine. Se taie ca taiteii lati,

  • 1:22 PM

    Ingrediente (pentru 4 persoane): 5 mere rosii mijlocii, 2 tulpini de telina taiate rondele, 1/4 ceasca miez de nuca sfaramat, 1/4 ceasca maioneza, 3 linguri sos vinegreta, 1 lingura smantana acrisoara. Nota: pentru 1/2 ceasca de sos vinegreta se amesteca bine 4 linguri de ulei de masline cu 3 linguri de otet alb, o lingurita

  • 1:23 AM

    Ingrediente: 2 teline mari, 200 g de smintina, o lingura rasa cu faina, 100 g de cascaval, sare. Mod de preparare: Spalati telinele, curatati-le de coaja si taiati-le taitei. Puneti-le apoi la fiert intr-un vas cu apa fierbinte. Dupa 20 de minute de fierbere, puneti telina, ajutindu-va de o strecuratoare, intr-un vas (cratita emailata). Deasupra

  • 1:22 AM

    Se desfac felii un grapefruit rosu si o portocala. Un avocado se taie feliute. Se aranjeaza toate fructele pe frunze de salata verde, se sareaza si se toarna putin ulei si suc de lamaie.

  • 1:21 PM

    De pe masa de Paste nu poate lipsi friptura de porc, taiata felii si ornata cu felii de morcovi taiati in forma de floare si gulii. Salata de sfecla rosie cu hrean – se fierbe sfecla rosie in coaja, se scurge si se curata dupa ce se raceste. Se rade pe razatoarea fina sfecla, apoi

  • 1:29 AM

    Ingrediente: 2-3 salate, o lingura otet, 2 linguri ulei, 1-2 oua fierte tari. Mod de preparare: Se aleg salate proaspete si nu prea batrine. Se spala bine frunzele si se scurg. Se prepara intr-un castron un sos de ulei, otet, sare si putin piper. Se amesteca bine, se pune salata si se amesteca usor. Se

  • 1:23 PM

    Ingrediente: salata verde, ulei masline, zeama lamaie, sare, piper, zahar. Mod de preparare: Se ia o salata verde, se spala si se taie marunt. Se adauga putin ulei de masline sau ulei obisnuit. Se stoarce zeama de la citeva lamii (dupa gust) se adauga sare si piper negru, putin zahar (cam o lingurita la doua

  • 1:50 AM

    Ingrediente: 500 gr. peste afumat, 3 cartofi mari, 4 morcovi mari, o sfecla rosie, 100 gr. cascaval, 300 gr. maioneza. Mod de preparare: Se dezoseaza pestele [macrou sau dupa preferinta] se taie felii si se asaza pe un platou legumele, in straturi, deasupra pestelui. Leguemle sint fierte in prealabil si date pe razatoare. Pentru colorit,

  • 1:22 PM

    Ingrediente: 4 oua fierte tari, 250 gr. fasole verde, 2 buc. rosii, 1/2 buc. castravete, marar verde, 1 catel usturoi, 2 linguri otet, o lingura zeama de lamiie, 3 linguri ulei de masline, o cutie fileuri de ansoa, capere, 12 buc. masline negre, sare, piper. Mod de preparare: Se fierbe fasolea in apa clocotita sarata.