Preparate din peste si fructe de mare

  • 1:21 PM

    Ingrediente (pentru 4 persoane): 800 g cartofi, sare, chimen, o legatura mare de verdeata (patrunjel, marar), 2 cepe mici, 6 castraveciori murati, 200 g smantana acra, un borcan de iaurt, piper alb, o lingura zeama de lamaie, un varf de cutit coaja rasa de lamaie, 8 fileuri de scrumbie afumata. Mod de preparare: Se spala

  • 1:22 AM

    Ingrediente: un peste care nu are oase multe, aspic. Mod de preparare: Pentru aspic se preteaza numai pestele care nu are oase multe: salaul, pastravul, somnul, calcanul, morunul. Pestele se fierbe in apa cu zarzavat, se lasa in supa pina cind se raceste, apoi carnea se scoate de pe oase si se taie felii, sau

  • 1:21 AM

    Ingrediente: 1 kg peste, morcov, patrunjel, telina, cca 100 g ceapa, 10 boabe piper, 2 cartofi de marime mijlocie, foaie de dafin, 2 linguri zeama de lamiie sau 200 ml vin alb sec (mai acrisor), sau 1-2 linguri otet, o lingurita cu virf sare pentru 1 l de apa. Mod de preparare: Pestele rasol se

  • Dorada la cuptor cu piure de morcovi
    1:43 PM

    Ingrediente (pentru 4 portii): 1 dorada mare sau 2 mai mici 4 linguri ulei de masline 4 morcovi 1 cartof mare 1  ceapa 200 ml supa concentrata de lamaie 2 lingurite de cimbru sare si piper Psetele se curata de solzi si se taie fileuri si se asezoneaza cu sare si piper. Se stropeste cu

  • 1:17 PM

    Ingrediente (pentru 4 portii):  Peste: 4 fileuri de pastrav sau alt peste cu carne alba 1 lingurita rozmarin uscat 1 lingurita cimbru uscat 50 g ceapa verde tocata 1 legatura patrunjel tocat 1 catel usturoi 4 linguri ulei de masline 1/2 lamaie Legume sote: 100 g ceapa verde 2 morcovi 1 dovlecel 2 ardei grasi

  • 12:59 PM

    Ingrediente (pentru 4 portii):  500 g cozi de creveti 40 g unt 1 pahar vin alb 2 lingurite sofran 1/2 legatura de ceapa verde cu tot cu frunze sare si piper Crevetii se curata de coji si vene si se calesc 5 minute in unt topit. Se toarna apoi peste ei vinul si se adauga

  • 1:49 PM

    Ingrediente: 1 kg cod, 3 morcovi, 1 telina, 1 albitura (toate taiate bare potrivite), 1 legatura usturoi verde, 1 fir de praz taiat marunt, 100 gr masline, 250 gr rosii in bulion, 2-3 linguri ulei, sare, piper, 100 ml vin alb. Mod de preparare: Legumele se inabusa 5-10 min in putina apa cu ulei si

  • 1:44 PM

    Ingrediente: 50 gr scoici, 1 ardei gras, 1 ardei iute (toate taiate marunt), 1 legatura patrunjel taiat fin, 1/2 lingurita curry, 3 linguri sos soia, 250 gr suc de rosii, sare, piper, garnitura: orez. Mod de preparare: Scoicile se fierb timp de 10 min. Apa rezultata din fierberea scoicilor se va folosi la prepararea orezului

  • 1:35 PM

    Ingrediente: peste (10 felii), otet (2 linguri), slanina (50 g), ceapa (1), mere (5), smintina (1 pahar). Mod de preparare: Feliile de peste se sareaza si se stropesc cu zeama de lamiie. Slanina se taie in bucatele si se pune intr-o tigaie la foc mic. Dupa ce s-a topit putin, in untura fierbinte se pun

  • 1:35 PM

    Ingrediente: 100 gr masline negre fara samburi, 150 gr capere, 2 cutii sardele in ulei, 1 cutie ton in ulei, 1 lamaie, putin ulei (masline), piper. Mod de preparare: Cu ajutorul unui pisalog, transformati maslinele (desarate in apa) intr-o pasta. Adaugati pestele trecut si el prin pisalog si la sfarsit caperele pisate bine. Se mixeaza

  • 1:09 PM

    Ingrediente: 8 felii de peste alb, 500 gr ciuperci, 200 gr smantana, 1 lingura sos soia, 2 linguri faina, 2 linguri ulei, sare, piper. Mod de preparare: Pestele se condimenteaza cu sare, piper, sos soia, o lingura ulei, apoi se trece prin faina, se aseaza intr-o tava si se introduce la cuptor, incalzit in prealabil

  • 1:09 PM

    Ingrediente: 1 kg file de cod, 400 gr varza, 1 buchet broccoli, 1 morcov, 200 gr smantana, 1 lingura faina, 1 lingura margarina, 2 lamai, 50 hrean ras, sare, piper, sos soia. Mod de preparare: Pestele se transeaza, se aseaza intr-un vas, se adauga lamaia curatata de coaja si taiata cuburi, 1/2 din margarina, sare,