Gustari reci

  • 1:22 PM

    Ingrediente: 400 g sunca, 200 g unt (margarina), o cutie de sardele. Mod de preparare: Sunca se trece de 2 ori prin masina de tocat, apoi se adauga in untul (margarina) frecat (moale); se sareaza dupa gust. Pasta se poate folosi ca atare, sau ca sa fie mai picanta, se amesteca cu pasta de sardele

  • 1:25 AM

    Ingrediente: 30 g unt, 30 g faina, 150 ml lapte, 10 ml smintina, 100 g brinza, 250 g ciuperci. Mod de preparare: Se prepara un sos alb mai gros din faina, unt si lapte. Faina si untul se infierbinta intr-o cratita de 1l, la foc mic, numai un minut, amestecind mereu si avind grija ca

  • 1:22 PM

    Ingrediente: o franzela, pateu de ficat, masline, gogosari, maioneza, smintina groasa, rosii mici. Mod de preparare: Feliile de franzela se ung cu pateul de ficat si se decoreaza cu masline taiate in forma de stea si cu raze subtiri din gogosari. La pateu se poate adauga maioneza in parti egale si, facultativ, se pune si

  • 1:22 AM

    Ingrediente: 250 g margarina, o cutie de sardele, de cca 200 g, cca 20 g masline, 2-3 castraveciori acri (cca 100-130 g), 3 lingurite cu virf de mustar, un gogosar rosu, sare. Mod de preparare: Margarina pastrata intr-un loc mai cald in bucatarie, 2-3 ore, se freaca cu furculita pina cind devine ca o alifie

  • 1:23 PM

    Ingrediente: 150 mg unt, 50 g cascaval sau parmezan, 250 g ciuperci, o ceapa de marime mijlocie, 2 linguri untdelemn, o foaie dafin, 2 linguri zeama de lamiie, vin sau otet, un virf de cutit piper, marar, patrunjel, sare. Mod de preparare: Ciupercile bine spalate se atie marunt sau se trec prin masina de tocat.

  • 1:22 AM

    Ingrediente: o franzela, unt, sardele sau pasta de sardele, cascaval, masline, gogosari, galbenus de ou tare. Mod de preparare: Se ung feliile de franzela cu unt simplu sau cu unt condimentat, preparat cu sardelele sau pasta de sardele.Deasupra se rade cascaval prin razatoarea cu gauri mici.Se decoreaza cu masline taiate in forma de stea si

  • 1:21 PM

    Ingrediente: 3-4 oua, o lingurita cu virf mustar, o lingura zeama de lamiie, un virf de cutit de piper sau dupa gust, cca 100 g unt sau untdelemn sau 100 ml smintina, o ceapa mijlocie, facultativ, sardele sau pasta de sardele. Mod de preparare: Ouale fierte tari se taie marunt cu cutitul, se adauga mustarul,

  • 1:21 AM

    Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 linguri ulei de masline, 1 ceapa rosie mare, 2 ardei grasi rosii, taiati cubulete, 1 ardei gras verde taiat fasii, 4 rosii mari curatate de pielita si taiate marunt, 2 lingurite zahar. Mod de preparare: Intr-o cratita se incinge uleiul si se caleste ceapa, la foc mic, pana ce se

  • 1:21 PM

    Se taie rosiile in doua, se scobesc atat cat sa intre oul si sa stea in picioare, se sareaza si se lasa la scurs. Se pune in fiecare putina maioneza. Dupa ce se pun ouale curatate, li se face un “guler” de maioneza (cu un aparat de ornat sau un cornet de hartie). Se servesc

  • 1:22 PM

    Ingrediente (pentru 8 persoane): 8 oua fierte tari, 1 legatura ridichi, 2-3 legaturi ceapa verde (coditele), 25 g salata verde, 150 g sunca de Praga, 1 borcanel de Capere, 200 g smantana, sare, piper, boia dulce. Nota: Sunca si caperele se pot inlocui cu 100 g de scrumbie (file) si un mar mic, taiat cubulete.

  • 1:22 AM

    Ingrediente (pentru sase portii): varza alba 0,800 kg, unt 0,100 kg, faina 0,015 kg, cascaval 0,025 kg, smintina 0,100 kg, oua (3 bucati) 0.150 kg, pesmet 0,020 kg, sare 0,010 kg. Mod de preparare: Se curata, se spala si se fierbe varza, dupa care se taie fideluta si se amesteca impreuna cu untul (75 gr)

  • 1:24 PM

    Ingrediente: 2 kg de cartofi, o lingura de sare, 2 oua, un pumn de branza de burduf, untura de porc, citeva linguri de smintina. Mod de preparare: Se iau cartofii, se curata si se rad pe razatoarea cu dintii cei mai mici (trebuie sa devina o pasta). Se pune sarea, ouale si se amesteca bine.