Garnituri

  • 1:23 AM

    Ingrediente: 12 mere mijlocii, 2 linguri dulceata de visine sau de afine, 150 g de frisca, o lingura de faina, 1 pahar cu lapte, 30 g de unt, 100 g de telina fiarta Mod de preparare: Pregatiti un sos alb obisnuit, in care adaugati dupa ce este gata, 100 g de telina fiarta si data

  • 6:25 PM

    Ingrediente (pentru 4 portii):  8 morcovi 200 g cascaval afumat 50 g faina alba 50 g unt 500 ml lapte 1 lingurita nuucsoara sare si ppiper Morcovii se spala, se curata, se taie rondele si se fierb trei sferturi in apa cu sare astfel incat sa ramana inca tari. Intr-o craticioara se topeste la foc

  • 3:35 PM

    Ingrediente: 800 g dovlecei fragezi cu floare, 120 g unt, sare, marar sau frunza de patrunjel tocata fin. Mod de preparare: Se curata si se spala dovleceii. Se pune la fiert apa cu sare, iar cand clocoteste se adauga dovleceii si se fierb circa 8-10 minute. Se scot cu lingura spumanta. Untul se infierbanta, se

  • 11:37 AM

    Ingrediente: 500 g jumari, 6 castraveti murati, 5 oua, 1/2 kg cartofi, 3 cepe, sare, piper. Mod de preparare: Se dau prin masina de carne jumarile. Cartofii si ouale se fierb si se dau pe razatoare, ca si castravetii. Ceapa se taie marunt si se adauga la continut. Se potriveste de sare si piper.

  • 11:37 AM

    Ingrediente: oua (6), ulei (4 lingurite), zahar (1 ceasca), lapte (1 ceasca), smintina (2 linguri), scortisoara (1/2 lingurita), stafide (3 lingurite), migdale (80 g), fructe de sezon (250 g). Mod de preparare: Se bat ouale si se pun intr-o tigaie cu ulei incins, pe foc mic. Se amesteca mereu pentru a obtine jumari moi. Intr-o

  • 11:37 AM

    Ingrediente: 3-4 oua, 40 g unt sau untdelemn, sare, piper, o lingura lapte sau smintina, 30-50 g slanina afumata. Mod de preparare: Jumarile simple se prepara prin spargerea oualor proaspete intr-o farfurie adinca, se bat cu o furculita, adaugind un virf de cutit de sare si unul de piper. Tigaia se infierbinta inainte 3-4 minute.

  • 11:37 AM

    Ingrediente: 3-4 oua, o ceapa mica, 100-150 g creier de porc sau vitel, 50 g unt sau untdelemn, patrunjel, sare, piper. Mod de preparare: Intr-o tigaie incalzita 3-4 min la foc mic, se pune tot untul sau untdelemnul, imediat se adauga ceapa taiata marunt sau rasa fin, se caleste 1/2 min, apoi se aseaza creierul

  • 11:36 AM

    Ingrediente: 3-4 oua, 100 g ciuperci, o ceapa mica, 50 g untdelemn sau unt, patrunjel, sare, piper. Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste 1/2 min in untdelemn si apoi se adauga ciupercile bine spalate, taiate in felii, un virf de lingurita cu sare si un virf de cutit cu piper. Se fierb inabusit

  • 2:41 PM

    Ingrediente: 100-150 g ficat crud de pasare, vitel sau porc, 50 g franzela, 30 g gris, 20 g faina, un ou, 2 linguri untdelemn, o lingurita ceapa rasa fin, o lingurita cu virf de patrunjel taiat marunt, un virf de cutit piper. Mod de preparare: Franzela , muiata o clipa in apa rece si bine

  • 2:41 PM

    Ingrediente: 300-350 g brinza de vaci, un ou, 50 g gris, 50 g faina, 12-13 prune, sare, 50 g pesmet, untdelemn, zahar pudra, vanilie. Mod de preparare: Brinza se marunteste bine cu dosul furculitei, se adauga grisul, faina, oul si se amesteca bine. Compozitia se pune pe o foaie de nailon, bine presarata cu faina

  • 2:40 PM

    Ingrediente: un ou mare, circa 130-150 g faina. Mod de preparare: Oul se sparge intr-un castron, se bate bine cu firculita, apoi se amesteca cu cca 100 g faina, ca sa se obtina o coca mai virtoasa, care se framinta apoi, pe masa, ca foaia de taietei, presarind mereu faina, pina cind aceasta nu se

  • 10:33 PM

    Ingrediente: 10-12 lamai mici cu coaja subtire, 1 cana sare extrafina, 1 rulou scortisoara, ½ lingurita piper boabe, 2 cuisoare, 300ml ulei de masline. Mod de preparare: Taie fiecare lamaie in 4 si pune pe rand in cele doua taieturi sare cu lingura. Pune lamaile pe masura ce le “umpli” in borcanul cu capac, astfel