Dulciuri

  • 1:22 PM

    Ingrediente: 1 kg faina, 300 gr zahar, 125 ml ulei, 125 gr unt, 1/4 l lapte, 8 galbenusuri, 50 gr drojdie, 2 linguri rom, 1 lingurita sare, coaja de lamiie. Umplutura: 150 gr nuca macinata, 2-3 linguri zahar, 1 lingura cacao, 40-50 ml lapte, 2 albusuri. Mod de preparare: Se cerne faina si se pune

  • 1:21 AM

    Ingrediente: apa (1 pahar), piersici rosii (8), zahar pudra (150g), vin (1/2 pahar). Mod de preparare: Se face un sirop din apa si zahar, in care se pun sa dea in clocote piersicile descojite si taiate in doua. Dupa 2-3 clocote, se scot piersicile intr-o compotiera. Siropul se lasa sa fiarba pana se ingroasa bine,

  • 1:21 PM

    Ingrediente: pepene galben (1), zahar (3 linguri), rom (2 linguri). Mod de preparare: Pepenele, taiat bucatele, se presara cu zahar si se stropeste cu rom. Se lasa la rece. Servire: Se serveste peste 2-3 ore.

  • 1:21 AM

    Ingrediente: capsuni (500g), zahar tos (250g), vin rosu (1 pahar), coaja de lamiie (1/2 lamaie). Mod de preparare: Din zahar, vin si coaja de lamaie se fierbe un sirop gros. Cald, se toarna peste capsunile curatate, spalate, scurse pe sita si puse intr-o salatiera. Se da la rece. Servire: Se serveste peste 3-4 ore.

  • 1:22 PM

    Ingrediente: caise (1/2kg), zahar pudra (150g), zeama de lamiie (1 lamaie), vin alb (1 pahar). Mod de preparare: Caisele se curata de coaja, li se scot iamburii si se pun intr-o compotiera. Peste ele se presara zaharul pudra, zeama de lamiie si, la sfirsit, paharul cu vin alb. Se da la rece. Servire: Se serveste

  • 1:27 AM

    Ingrediente: banane (3), zahar pudra (2 linguri), zeama unei jumatati de portocale. Mod de preparare: Se curata bananele, se taie in felii, se stoarce portocala peste ele si se amesteca cu zaharul. Se serveste rece.

  • 1:22 AM

    Ingrediente: 1 kg. de mere, 200-300 g zahar, 4 albusuri, 4 linguri de zahar vanilat. Mod de preparare: Se prepara in 30 de minute. Se fierbe zaharul intr-un litru de apa. Dupa ce s-a legat, se adauga merele curatate si taiate felii, se fierb bine, apoi se aseaza intr-un vas Jena numai fructele, fara sirop,

  • 1:24 AM

    Ingrediente: Aluat: 250 g faina, 1/2 plic praf de copt, 85 g margarina, 65 g zahar, coaja rasa de lamaie, un ou, o lingura de lapte (eventual 1 1/2). Umplutura: 50 g margarina, 200 g zahar, un zahar vanilat, sare, 3-4 oua, un paharel de rom sau coniac, 1 kg branza de vaci, putin lapte.

  • 1:21 PM

    Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 ceasca faina, 75 g unt, 2-3 linguri apa de la gheata, 1 1/2 ceasca zahar, 1/4 ceasca zeamil (Maizena), 1 1/4 ceasca apa, 1/2 ceasca zeama de lamaie, 1 lingura coaja rasa de lamaie, 4 galbenusuri batute usor, inca 30 g unt, 2 lamai mijlocii, inca 1/2 ceasca zahar, inca

  • 1:21 AM

    Ingrediente (pentru 12 felii): Blat: 100 g ciocolata alba, 125 g unt moale, 50 g zahar, 1 varf de cutit sare, 3 oua, 100 g faina, 50 g migdale macinate, 1 lingurita praf de copt. Crema: 8 foi de gelatina alba, 1 cutie compot de caise (continutul: 460 g), 500 g branza de vaci, 500

  • 1:21 AM

    Ingrediente (pentru 12 bucati): Aluat de strudel: 100 g faina, o lingura ulei, un galbenus. Pentru garnitura: 1/2 baton de vanilie, 200 g smantana dulce (frisca nebatuta), 2 linguri zahar, 3-4 linguri migdale taiate felii. Mod de preparare: Aluatul – Se amesteca faina, uleiul, galbenusul si 3-4 linguri de apa – mai intai cu mixerul,

  • 1:22 PM

    Ingrediente: 250 g faina, 150 g zahar, 80 g unt, 1 ou, 1 galbenus, 1 varf de cutit de sare, faina pentru framantat. Umplutura: 3 oua, 600 g branza de vaci nu prea grasa, 50 g unt, 150 g zahar, 200 g smantana, 1 lingura praf de copt, zahar pudra. Mod de preparare: Se amesteca