Budinci, tarte si foietaje

  • 1:21 PM

    Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pachet aluat fraged, 400 ml lapte, 300 ml frisca nebatuta, 3 oua, 150 g zahar, 1 baton de vanilie, 4 linguri Maizena (Zeamil), unt cat o nuca pentru uns forma. Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius si ungeti cu unt o forma de tarta. Intepati aluatul din

  • 1:21 PM

    Ingrediente (pentru 6 persoane): 1 pachet aluat fraged (de tarta), 500 g spanac congelat (intreg), 75 g seminte de pin, 75 g stafide, 250 g mozarella (sau telemea moale de vaca), 2 oua, 200 ml smantana groasa, 1 varf de cutit nucsoara rasa, sare, piper. Mod de preparare: Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius, imbracati

  • 1:21 AM

    Ingrediente: 1/2 l smintina groasa, 60 g unt, 100 g faina, 300 g sunca, 4 oua mari, 1/2 lingurita sare, un virf de cutit piper. Mod de preparare: Faina se amesteca cu smintina, adaugata cite putin la inceput, ca sa nu se formeze cocoloase, apoi se adauga galbenusurile, untul topit dar rece, sarea, piperul si

  • 1:22 PM

    Ingrediente: ½ kg de carne de vaca, 2 cepe, 2 oua, ½ ceasca mare de lapte, o lingura de ulei, 6 catei de usturoi, o lingura pasta de rosii, ½ lingurita de faina, o lingura cu virf de unt, pesmet. Mod de preparare: Tocati ceapa si puneti-o intr-o cratita cu unt sau cu ulei, asezati

  • 11:22 PM

    Ingrediente: Blat: 500 g faina, 150 g zahar pudra, 3 galbenusuri, un praf de sare, 300 g unt Crema: 750 ml lapte, 2 plicuri budinca de vanilie,75 g zahar, 250 g unt, 80 g fistic tocat Glazura pentru fluturasi: 75 g zahar pudra si 3 linguri suc de lamaie Preparare: Din faina, zahar, galbenusuri si

  • 2:32 AM

    Ingrediente: Aluat: 40 g biscuiti, 125 g faina, sare, 75 g unt moale, 50 g zahar, 2 plicuri zahar vanilat. Umplutura: 750 g mere, 25 g unt, 2 linguri zahar, scortisoara. Preparare: Biscuitii se macina se amesteca cu untul moale si faina pana avem o masa omogena. Se adauga zaharul si zaharul vanilat. Se pune

  • 2:29 AM

    Blat: se bat 4 albusuri cu 4 linguri cu apa si 8 linguri zahar, se adauga 4 galbenusuri si 8 linguri faina si se amesteca usor. Crema: se freaca 6 galbenusuri cu 9 linguri zahar, se amesteca apoi cu un praf de budinca de vanilie si se subtiaza cu un sfert de litru de lapte

  • 2:21 AM

    Ingrediente: 300 gr. smochine, 7 albusuri, 250 gr. alune sau nuci, 200 gr. zahar, 2 linguri faina, 1 lingura pesmet; Crema: 7 galbenusuri, 250 gr. zahar, 250 gr. unt, vanilie, 50 gr. cacao, 2 linguri cafea sau 3 batoane ciocolata, 5-6 linguri lapte, 2-3 linguri faina Preparare: Se taie smochinele firisoare fine. Se trec nucile

  • 12:42 AM

    Ingrediente: 150 gr. miere, 200 gr. unt, 80 gr. ciocolata, 120 gr. nuci, ½ plic de zahar vanilat, 1 lingura de marmelada de coacaze, 1 pachet foi de napolitan Preparare: Se amesteca bine mierea cu untul. Se prajesc nucile si se macina marunt. Se inmoaie ciocolata si se adauga la compozitie, impreuna cu nucile, marmelada

  • 12:41 AM

    Ingrediente: 5-6 mere mari, nuca, 100 g zahar, 1/2 pahar apa, 4-5 oua, 4-5 linguri zahar, 4-5 linguri faina, frisca Preparare: Se curata merele mari de coaja, se scobesc samburii – sub forma de cilindru. Dupa dorinta se pot pune bucati de nuca in acele goluri cilindrice. Se face un sirop din zahar si de

  • 12:41 AM

    Ingrediente: Blaturi: ½ kg faina, 250 g miere, 250 g zahar, 3 oua, 100 g nuci macinate, 1 lingurita bicarbonat; Crema: 200 g unt, 2 galbenusuri, 150 g nuci, 150 g zahar, vanilie, ½ kg frisca Preparare: Se framinta o coca, amestecind faina cu mierea, zaharul, ouale, nucile si bicarbonatul dizolvat in rom si se

  • 12:40 AM

    Ingrediente: 3 pahare faina, 200 g unt, 100 g zahar sau zaharina, 50 g nuci rasnite, 1 ou, ceva zahar vanilat. Prepararea foilor: din astea se fac 4 foi si se coc pe rand. Ultima foaie (dupa ce e coapta) e lasata in forma. Umplutura: 300 g smantana proaspata, 300 g nuci rasnite, 1 pahar