Borsuri, supe, ciorbe

  • 1:21 PM

    Ingrediente: ceapa (2 buc.), patrunjel (1 legatura), oua (1 buc.), cartofi (600 gr.), untdelemn (80 gr.), faina (1 lingura), lapte (1/2 pahar), apa, sare, oase de vaca (2-3 buc.). Mod de preparare: Se spala oasele, se sparg in lungime cu satarul si se aseaza intr-o oala cu apa la foc impreuna cu ceapa. Se lasa

  • 1:21 AM

    Ingrediente: morcov (1/2 kg.), ceapa (2 buc.), apa (2 l), oua (1 buc.), sare, unt (100 gr.), faina (1-1 1/2 lingura), lapte (1/2 pahar). Mod de preparare: Se curata carotele si ceapa, se spala si se pun cu apa la fiert. Dupa ce au fiert foarte bine, se strecoara zeama, iar carotele si ceapa se

  • 1:21 PM

    Ingrediente: 3 telini mijlocii, 2 morcovi, 2 bucati patrunjel, o ceapa potrivita, sare, piper. Mod de preparare: Se calesc telina, patrunjelul, morcovul si ceapa in putin ulei, pina la rumenire usoara; se adauga sare si piper, dupa gust, si se toarna apa peste compozitie. Se fierbe pina la inmuierea legumelor. Se raceste, dupa care se

  • 1:22 AM

    Ingrediente (pentru 4 persoane): 750 g pui (bucati), 1 morcov, 1/4 radacina de telina, 2 cepe, o lingurita boabe de piper, o foaie de dafin, sare, 1/2 ceasca orez cu bobul lung, o lamaie, 2 oua, 2 linguri patrunjel verde tocat. Mod de preparare: Se spala carnea si se pune intr-o oala. Se toarna peste

  • 1:22 PM

    Ingrediente: carne de vaca (80 g), franzela (1/2 felie), orez (1/2 lingurita), patrunjel verde (1/2 lingurita), tarhon, galbenus (1/2), zeama de lamaie (1 lingurita), sare, morcov (1/2), cartofi (1). Mod de preparare: Carnea fara grasime se da prin masina de tocat, de 2-3 ori, impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa. Se amesteca cu orezul curatat,

  • 1:21 AM

    Ingrediente: morcov (1/2), cartof (1), gris (1 lingura), unt (10 g), sare, patrunjel verde. Mod de preparare: Morcovul si cartoful se fierb in cca 400 ml apa si se strecoara. Grisul se clateste intr-un vas smaltuit, fara grasime, pina cind capata o culoare galben-inchis. Cind incepe sa se rumeneasca, se stinge cu supa de legume,

  • 1:30 PM

    Ingrediente: 2 Kilograme burta, 3 litri de apa, 150 grame morcovi rasi, 150 grame ceapa, 100 grame telina, 50 grame de usturoi, 5 grame de piper, 500 grame de iaurt, 3 oua, 50 grame de faina alba, 100 ml de otet, 100 ml de ulei, sare dupa gust. Mod de preparare: burta si picioarele se

  • 1:30 AM

    Ingrediente: catei de usturoi (24), piine neagra (10 felii subtiri), brinza telemea (100 g), ulei de masline (2 linguri), cimbru, cuisoare, sare, piper. Mod de preparare: Se fierb in 2 litri de apa timp de 20 minute usturoiul, o crenguta de cimbru, cu cuisoare, o lingurita de sare si un praf de piper. Feliile subtiri

  • 1:21 PM

    Ingrediente: telina (400 g), cartofi (500 g), margarina (50 g), smintina (1 pahar), brinza telemea (250 g), sare, piper, patrunjel. Mod de preparare: Se taie cartofii si telina in cubulete mici, se pun intr-o cratita cu margarina topita. Dupa ce s-au aurit, se toarna apa calda atit cit sa le acopere si se lasa sa

  • 1:21 AM

    Ingrediente: apa (1 1/2 l), ceapa (1 buc.), faina (1/2 lingura), macris (1/2 kg.), oua (1 buc.), slanina (100 gr.), smintina (150 gr.), stevie (1/2 kg.), unt (50 gr.), verdeata. Mod de preparare: Se curata de codite, se spala foarte bine in mai multe apa stevia sau macrisul, apoi se opareste, se strecoara si se

  • 1:22 PM

    Ingrediente: 500 g spanac, 3 l de apa, 1 lingura de unt, 1 galbenus, 1 lingura de faina, 2 linguri de smintina, sare. Mod de preparare: Se alege spanacul, se spala cu grija si se pune la fiert cind apa clocoteste. Se prajeste usor faina in unt si se stinge cu apa in care fierbe

  • 1:21 AM

    Ingrediente: apa (3-4 l), carne de gaina (3-4 kg.), ceapa (1 buc.), morcov (1 buc.), pastarnac (1/2 buc.), patrunjel, piper, sare (1 lingurita). Mod de preparare: Pentru supa se alege o gaina grasa si nu prea tinara. Gaina, curatata si spalata, se aseaza intr-o oala in care se toarna 3-4 l apa, dupa marimea gainii.Se