Altele

  • 11:56 AM

    La tara, in unele zone, s-a pastrat obiceiul de a impodobi ouale rosii cu diverse desene, mai mult sau mai putin complicate. Asa apar ouale incondeiate sau, cum se spune in Bucovina, regiune istorica in care aceasta traditie este ridicata la rangul de arta, inchistrite. Pentru inchistrirea oualor, se foloseste un instrument numit chisita, confectionat

  • 11:55 AM

    Traditia spune ca ouale pentru Paste se vopsesc numai in culoarea rosie, care simbolizeaza sangele Mantuitorului Iisus Hristos. Se aleg pentru vopsit ouale mari, avand coaja cat mai neteda, fara asperitati. Inainte de a fi vopsite, ouale se spala cu grija in apa rece, apoi se fierb intr-un vas cu apa in care se adauga

  • 11:54 AM

    In noaptea Invierii, credinciosii merg la biserica sa primeasca Lumina, sa astepte vestirea ca Hristos a inviat si sa sfinteasca bucatele pregatite pentru masa de Paste. Traditia cere ca o parte din merindele care vor constitui festinul sa fie aduse la biserica intr-un cos din nuiele impletite, asezate frumos pe un stergar nou, alaturi de

  • 12:03 AM

    Bucatarul site-ului Retete Culinare va multumeste ca ati fost alaturi de el cat timp a scris toate retetele. Deasemenea, el va invita in continuare sa fiti impreuna cu el, sa gatiti cat mai multe din mancarurile sale si sa ii impartasiti si lui cateva pareri si chiar retete. Impreuna cu dumneavoastra, bucatarul nostru va gati