Sfaturi

  • Mic dictionar de bucatarie moderna
    3:38 PM

    Al dente – termen provenind din italiana. Se foloseste pentru pastele fainoase si inseamna ca sunt fierte exact cat sa le sfarmi cu dintii (adica nici prea moi, nici prea tari). American Food – inseamna bucatarie americana si intruneste o varietate de ingrediente si obiceiuri apartinand diferitelor culturi ale poporului american. Nelipsite de pe masa

  • 11:57 AM

    Pasca, un preparat nelipsit la masa de Paste, are o simbolistica aparte: in forma sa rotunda cea mai obisnuita reprezinta scutecele in care a fost infasat Pruncul Iisus, iar forma dreptunghiulara aminteste de lespedea de pe mormantul Sau. Cozonacul si colacii sunt, de asemenea, preparate extrem de importante pentru aceasta ocazie. Pentru toate aceste specialitati

  • 11:57 AM

    Conditile necesare pentru a pregati o prajitura gustoasa sunt talentul, inspiratia, dar si ingredientele de cea mai buna calitate. In primul rand, acestea trebuie sa fie neaparat proaspete. Daca intentionati sa folositi frisca si nu cunoasteti o cofetarie cu laborator propriu in care sa aveti incredere, ideal ar fi sa o preparati in casa. Ouale

  • 11:56 AM

    Carnea de miel, oaie sau berbec cea mai frageda si mai gustoasa provine din tinuturile Dobrogei. Carnea de pasare este mai buna si mai sanatoasa acolo unde se folosesc metodele ecologice de hranire, mai ales in zonele din sudul tarii. Carne de ied foarte buna se gaseste in Oltenia sau in Dobrogea. In ceea ce

  • 11:56 AM

    La masa de Paste, ciorba sau borsul de miel sunt aproape nelipsite. Pentru cei care nu se impaca foarte bine cu carnea de miel propunem alternative la fel de gustoase; dupa cum ne gandim si la cei care doresc sa nu satureze meniul cu prea multa carne. In ceea ce priveste ingredientele, sa spunem ca

  • 11:55 AM

    Orice masa mai deosebita trebuie sa inceapa cu aperitivele. Masa de Paste fiind una dintre cele mai deosebite, poate chiar cea mai importanta de pe tot parcursul anului, nu face exceptie de la aceasta regula. Ca aperitive, se servesc in primul rand ouale rosii, cu ceapa verde, ridichi, salata verde cu zeama de lamaie sau,

  • 2:00 PM

    In oala de fiert sub presiune evitati sa pregatiti compoturi de fructe, de mere in special, pentru ca spuma care se formeaza poate bloca spatiul de comunicare al vasului cu exteriorul si valva de siguranta se poate bloca. Din acelasi motiv, cind fierbeti orez sau legume uscate, lasati focul foarte mic. Maioneza devine mai spumoasa

  • 2:00 PM

    * Pentru a evita formarea spumei, laptele se va amesteca in procesul fierberii, iar apoi repede se va raci. * Laptele nu se va afuma, daca cratita se va clati in prealabil cu apa. * Laptele afumat isi va pierde gustul neplacut, daca cratita cu lapte se va aranja intr-un vas mare cu apa rece,

  • 2:00 PM

    * In cazul lipsei unui cutit special, pestele se va curati cu razatoarea. Metoda aceasta va spori lucrul si va exclude o posibila ranire a miinilor. * Pentru a indeparta mucozitatea de pe suprafata unor pesti, acestea se vor spala cu o solutie concentrata de bicarbonat. * Inainte de a purcede la curatitul pestelui, se

  • 2:00 PM

    * Se recomanda a spala carnea in apa de temperatura camerei, dar in nici un caz ea nu se va lasa sa stea in aceasta apa. * Carnea care nu urmeaza sa se prepare imediat nu se va spala, deoarece aceasta ar accelera procesul de alterare. * Carnea din congelator se va dezgheta mai repede,

  • 1:59 PM

    * Calitatea buna a oului se va determina acoperindu-l cu palma si apropiindu-l de un bec aprins. Oul nu prea proaspat va avea pete de umbra, iar prin cel clocit lumina nu va razbate deloc. * Oul poate fi pus intr-un borcan cu apa sarata. Daca oul se va lasa la fund inseamna ca e

  • 1:59 PM

    * Pentru a pastra in bucate vitamina C, se vor respecta urmatoarele reguli : – a curati si a taia legumele nemijlocit inainte de preparare si cu un cutit inoxidabil ; – legumele si verdeata curatite si tocate nu se tin prea mult timp in apa ; – a arunca legumele in apa clocotita in