Ardei pentru umplut

Share Button

Ingrediente:

  • 3 kg de ardei,
  • 2 kg de rosii,
  • frunze de telina si patrunjel,
  • 2-3 radacini de hrean,
  • sare.

Mod de preparare:

Spalati bine ardeii, curatati-i de cotoare si lamelele albe, opariti-i 2 minute in apa clocotita si putin sarata, apoi puneti-i sa se scurga. Din rosiile trecute prin separatorul de seminte pregatiti un suc obisnuit, fierbeti-l 5 minute in clocote si combinati-l in parti egale cu apa in care ati oparit ardeii. Mai lasati sa clocoteasca lichidul inca 5 minute. Luati vasul de pe foc si puneti in suc frunzele de telina si de patrunjel. Alegeti borcane de 2 litri, bine spalate si oparite, in care puneti pina la 1/3 din inaltime sucul fierbinte. Asezati apoi ardeii pe rind, care se vor umple cu lichid si se vor aseza orizontal si neinghesuiti. Umpleti borcanul pina ramin 2-3 cm din acesta liber, adaugati suc, daca mai este nevoie, puneti deasupra o pastila de aspirina. Legati borcanele cu celofan si fierbeti-le pe baie de aburi 10 minute.

kurtmann.ro
Be Sociable, Share!
The following two tabs change content below.
Ma ocup de HavanaCafe.ro in timpul liber, scriu articole interesante despre subiecte interesante legate de turism, calatorii si retete culinare.

Latest posts by Eduard Nedelcu (see all)

POST YOUR COMMENTS

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.